fbpx

Populaire Rijden-de-Treinen-app nu ook voor iPhone

26 mrt 2021 9:06

De reisplanner-app Rijden de Treinen, die sinds 2011 beschikbaar is voor Android, is vanaf nu ook te downloaden door iPhone-gebruikers. De app was al jarenlang een van de populairste reisplanners op Android (met meer dan 150.000 downloads) en is nu dan eindelijk ook beschikbaar voor de iPhone.

Lang gekoesterde wens

De app is gericht op treinreizigers die graag snel willen weten of hun treinreis zonder problemen zal verlopen en die efficiënt reisinformatie willen bekijken voor hun reis. “Hiermee onderscheidt de app zich van veel andere reisplanners. De rustige en intuïtieve interface biedt veel informatie op overzichtelijke wijze” vertelt ontwikkelaar en initiatiefnemer Geert Wirken aan Treinreiziger.nl.

De wens voor een iPhone-app bestond al veel langer. Maar tot nu toe kwam Wirken daar door zijn werk en vele andere verplichtingen niet aan toe. “Door de coronacrisis heb ik meer vrije tijd, en heb ik dit project weer opgepakt. Ik was er in 2019 al aan begonnen, maar destijds liep ik vast. De afgelopen maanden is het wel gelukt.”

Pushbericht

Een populaire functie is de mogelijkheid om je te abonneren op storingsmeldingen voor vaste reistrajecten. “Wanneer er een treinstoring op je eigen traject plaatsvindt, krijg je direct een pushbericht zodat je niet voor verrassingen komt te staan” legt Wirken uit.

Website en statistieken

Rijden de Treinen heeft ook een populaire website, waarop ook alle oude storingen terug te vinden zijn. Ook houdt de website statistieken bij hoe vaak een bepaalde oorzaak voorkomt en hoe lang de verstoringen duren.

Zo logde de website vorig jaar in totaal 4.450 storingen, dat zijn er gemiddeld twaalf per dag. Een beter resultaat dan in 2019, toen het totaal op 5940 storingen uitkwam (gem. zestien per dag). Wel duurde een storing in 2020 gemiddeld langer; waar dat in 2019 nog uit kwam op 1 uur en 37 minuten, was het in 2020 2 uur en 11 minuten. Die stijging kan worden toegeschreven aan de langdurige storing in de Rotterdamse Willemstunnel, waardoor er bijna twee weken lang ongepland minder treinen reden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arjan Krabbenbos
3 jaren geleden

Digitale informatie wordt steeds meer uitgebreid. Waar we vroeger papieren dienstregelingen hadden is er nu met OV informatie van 9292, NS, RET, EBS Arriva, Keolis, NMBS, DB en andere nationale en internationale vervoerders. Het nadeel van moderne vormen van deze techniek zijn soms het gebrek aan WIFI of als dat er wel is soms hapert. Het spoorboekje was dan wee handiger in dat ogenblik al kostte dat weer meer ruimte in je bagage, omdat deze soms erg zwaar en dik waren. Ooit een een dikke DB-pil gekocht in Berlijn, wat meer het formaat van een telefoonboek had. Telefoonboeken zijn er nu ook niet meer, wel bij verzamelaars of in het museum! Bijna iedereen heeft een mobiel dat handzaam en kleiner door de jaren heen is geworden! Tijden en technieken veranderen in sneltreinvaart! Niet voor iedereen weggelegd, vooral voor de oudere generaties en minder technische personen!

Ger Nijman
3 jaren geleden

Mooi dat we nu beter weten dat er een stremming is; maar nog beter zou het zijn als er meer werd geïnvesteerd in preventie. Tussen 2011 en 2019 groeide het dagelijks aantal stremmingen van vijf naar zestien.
Wat ook beter moet zijn de infrastructuur (bogen, wissels) en de maatregelen (bijsturing personeel- en materieelomloop; uitwijken en omrijden; informatie aan reizigers) die de hinder en schade voor de reizigers kunnen beperken.

Ger Nijman
3 jaren geleden

VERTRAGING
Parafrase op “November” van J.C. Bloem

Wij kleumen en er is vertraging.
Weer is het treinverkeer te laat.
Genot en plicht lijden belaging
waar pijnlijk tijd verloren gaat.

Op de perrons slikt men gelaten
dit daag’lijks leed en ergernis.
De overheid miskent verwaten
dat zoveel tijd verloren is.

Ministers gaan zoals zij gingen,
té vaak tevree met ’t onderscheid
tussen de spoordienstregelingen
en wat verloren ging aan tijd.

Verloren gaan ontmoetingspracht, en
harpconcert, en medisch pleit.
Altijd vertraging, altijd wachten,
altijd verloren tijd, altijd.

geschreven in de (stipte) trein Castricum – Haarlem, 10 november 2011

Martijn Pragt
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ger Nijman

Hier Noordoost Nederland rijden de treien altijd op tijd!
De gedicht/ kan een wel in een boek geplaats worden!!!.